Браншови и контролни органи

Съюз на пивоварите в България

Съюз на пивоварите в БългарияСъюзът на пивоварите в Република България е учреден през 1991 г. като сдружение с идеална цел за представяне и защитаване интересите на българската пивоварна промишленост.
Високият професионализъм и безупречната репутация на членовете на Съюза са предпоставка за реализацията на амбициозните цели и задачи, довели до развитието и авторитета на Организацията. Съюзът защитава интересите на производителите на пиво и техните доставчици; води активен диалог с държавните институции и ведомства за прилагането на европейските нормативни стандарти и практики в пивопроизводството; проучва и подпомага научни разработки; разпространява научните постижения в малцовата и пивоварна технология и съдействие за тяхното внедряване в производството, чрез организирането на семинари и конференции.

Основен стимул и отговорност за работата на Съюза е фактът, че браншът е изцяло подготвен да приеме предизвикателствата на новите реалности, произтичащи от приемането на Република България в Европейския съюз и глобализацията в световен мащаб.
От 1 Юли 2008г. Съюзът на пивоварите е член на "Пивоварите на Европа" - представителната организация на индустрията.

За контакти:

Адрес: София 1000, ул. “Бачо Киро” 16

Телефон: +359/2 9894024; +359/88 8707469; +359/88 5057214

E-маil: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Web: www.pivovari.com